Wat houdt het QR-label in?

Het Quiet Room®  label is een certificaat voor stille hotelkamers. Hotels die al over stille kamers beschikken, kunnen het KGI een meting laten doen om de mate van geluidsisolatie te bepalen. Op grond van de meting worden ze in één van drie stilteklassen ingedeeld. Hotels die niet aan de eisen voldoen, kunnen kamers laten isoleren door het KGI en zo alsnog het label verwerven. Het QR-label biedt gasten de garantie dat ze een goed geïsoleerde kamer krijgen.

 

Wat is de Stichting Quietroom?

De Stichting Quietroom ziet toe op de certificering voor het Quiet Room®  label, bewaakt de kwaliteit ervan en promoot de verspreiding van het label en de creatie van stille hotelkamers. Via diverse kanalen zoals, kranten, TV, internet en sociale media zorgt de stichting voor publiciteit over het label en verspreidt het informatie voor reizigers over stille hotels.

 

Wat is het KGI?

Het Kenniscentrum Geluidsisolatie is een netwerk van specialisten op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie. Het KGI verzamelt en verspreidt informatie over deze onderwerpen en verzorgt geluidsisolatie bij bouw- en andere projecten. KGI is de initiatiefnemer van het Quiet Room® label voor de hotelbranche.

 

Als het hotel een Quiet Room® label draagt, zijn dan alle kamers geïsoleerd?

Nee. Het Quiet Room® label is gebaseerd op metingen van de mate van geluidsisolatie van afzonderlijke kamers. Hotels kunnen zelf bepalen hoeveel kamers ze willen laten certificeren. Een label geldt dus minimaal voor één kamer.

 

Hotels die midden in het bos of op een afgelegen plek staan hebben toch altijd quiet rooms?

Dat hoeft niet. Lawaai in hotelkamers is vaak afzonderlijk van gasten in aangrenzende kamers, van koelinstallaties, keukens of andere hotelvoorzieningen. Alleen met speciale geluidsisolerende maatregelen worden hotelkamers werkelijk stiller.

 

Hoe herken ik een hotel dat het Quiet Room® label heeft?

Hotels met het Quiet Room® label hebben doorgaans een schild met het Quiet Room® logo bij de ingang en een certificaat bij de receptie. Ze adverteren ook met het label en ze zijn te vinden op internet door te zoeken op Quiet Room label.

 

Ik neem aan dat een vijf-sterren hotel toch wel stille hotelkamers heeft?

Die garantie heeft u niet. Weliswaar doen vijf-sterren hotels vaak meer aan geluidsisolatie dan twee-, drie- of vier-sterren hotels, maar u kunt nog steeds last hebben van geluid van aangrenzende kamers of van buitenaf. Alleen met speciale geluidsisolerende maatregelen worden hotelkamers werkelijk stiller.

 

Ik weet een hotel dat stille hotelkamers heeft; kan ik dit aanbevelen om het Quiet Room® label te dragen?

U bent van harte welkom om een hotel met stille kamers bij ons aan te bevelen. Wij zullen dan contact opnemen met het hotel om te kijken of dit interesse heeft om het Quiet Room® label te verwerven. Zo ja, dan voeren wij een meting uit en als deze positief is, kan het hotel het Quiet Room® label krijgen.

 

Wat betekenen de categorieën I, II, III, van het Quiet Room label?

Het certificeringsproces van het Quiet Room® label is gebaseerd op metingen van de verschillende soorten geluid in en rondom de hotel kamers. Voor elke hotelkamer meten we ook de twee aangrenzende kamers. De categorieën zijn voornamelijk gebaseerd op de metingen van het installatiegeluid, nagalm,luchtgeluid en contactgeluid.

 

Wat is het Quietroom Design and build turn key concept ?

 

 

Contact

Laat een berichtje achter.

Not readable? Change text. captcha txt